Ah de lente...

Het zien ontspruiten van frisse groene scheuten in bos en veld, de boomtakken die buigen onder de bloesems en zachte blaadjes die ontvouwen: pure poëzie. 

En voor sommigen is het ook een grote specialiteitensupermarkt die na de rustperiode in de winter weer de deuren opent. Want al dat lentegroen is niet enkel een lust voor oog en neus. ook de smaakpapillen worden er heerlijk door verwend. Als je weet waar je naar zoekt tenminste.

Dit is één van de mooiste wildplukmomenten van het jaar: een goede reden om je wandelschoenen aan te trekken op zoek naar lekkers in je eigen tuin, langs veldwegen, in park en bos. 

Deze les helpt je al een eind op weg, met alles wat je moet weten voor je er aan begint en fiches van 24 planten die je nu kan vinden.

Featuring onder andere: duizendblad, vogelmuur, brandnetel, hondsdraf, fijnspar, pimpernel, waterkers, mosterd, kraailook, speenkruid, meidoorn, pinksterbloem en nog veel meer.

Ga je mee op wandel?

He, ik ben Natalie.


Ik sta aan het roer van het Antwerpse foodcollectief LesOdettes. Liefst van al speel en experimenteer ik met eten tot de gensters er af vliegen.

Mijn favoriete onderzoeksdomeinen zijn wildpluk en alle mogelijke vormen van fermentatie. Mijn kookpraktijk start vanuit wetenschap, maar ontwikkelt voornamelijk het buikgevoel, het leren werken met je zintuigen. Mijn grootste passie is het eindeloos uitbreiden van een smaken- en geurenrepertorium.

Naast het koken, schrijven en doceren onder de vlag van Les Odettes, ben ik mede-oprichter en -brouwer van BRONkombucha. Samen met Stijn en Jonathan brouw ik een springlevende en avontuurlijke drank voor foodpairing in restaurants.

Met dochter Leni en man Koen de pottenbakker verbouw ik in de Bourgogne een oude boerderij – Costaud – waar we af en toe samen met vrienden en cursisten genieten van een ruwer, eenvoudiger leven midden in de natuur. Maar meestal leven we midden in de stad.

Ik leer je graag wat ik weet!

kies een betaalplan

$10

eenmalige aankoop